Tuin van Adem en Eten

Er is geen wifi in de Tuin, maar wel een sterke verbinding.

Tuin van Adem en Eten

Tuin van Adem en Eten

p.a. Normandiëstraat 178 - 8560 Wevelgem
Tuin: Bleekerijweg - 8554 Sint-Denijs

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0474 76 59 20

Oprichtingsjaar:
2020

Actiedomein:
Milieu & Natuur

Regio:
West-Vlaanderen



Bestel een Goodgift

Er is geen wifi in de Tuin, maar wel een sterke verbinding.

Sinds het voorjaar 2020 hervormen we met een groep enthousiaste vrijwilligers een ex-woonuitbreidingsgebied van 1ha - tot voor kort bewerkt door een traditionele landbouwer - tot een oase van biodiversiteit waar buurtbewoners, sympathisanten en voorbijgangers zich met elkaar en met de natuur verbinden. We realiseren hiervoor een mix van houtkanten, bloemenweides, ‘blotevoetenkriebelbeestjespaden’, een poel, een stille arena voor fluisterende cultuur, insectenhotels en een voedselbos op basis van permacultuur.

De Tuin van Adem en Eten zien we als een ecologische stapsteen waardoor de biodiversiteit niet alleen bij ons, maar ook in de nabije natuurgebieden zal groeien. Door en zowel de dorpsschool, ten Dries Jongerenzorg, lokale bewoners, het restaurant l’Envie en mensen uit de geestelijke gezondheidszorg bij het project te betrekken, streven we naar een nieuwe sociale beleving.

We hebben oog voor diversiteit:

Een variatie in vegetatie, brengt de bodem terug tot leven en trekt fauna aan. Aanplantingen gebeuren standaard met autochtoon plantgoed, inheems als het moet. We werken met oude rassen voor groenten en fruit en stellen ons tegelijk open voor interessante gewassen uit andere streken. Waardplanten voor zeldzame soorten krijgen speciale aandacht.

De hectare ligt in het midden tussen een aantal grotere natuurgebieden waarvan de verste op max. 4.4km afstand. Het voedselbos kan dienen als stapsteen en zo de verbinding voor fauna en flora versterken. Hierbij hebben we speciale aandacht voor de kamsalamander.

We streven naar een minimaal beheer met zo weinig mogelijk mechanische bewerking en zoveel mogelijk organische machines, zoals ezels en schapen uit de omgeving die voor begrazing kunnen zorgen. Elke vrijwilliger is welkom om een handje te helpen. Bij het installeren van infrastructuur kiezen we voor lokale, duurzame en zo veel als mogelijk recuperatiematerialen.

Wat het voedselbos produceert gaat richting de bewoners van het dorp en voorbijgangers en neemt zo z’n plaats in naast voedsel uit verder oorden en langere productieketens.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: